NHL: Boston a Tampa Bay postúpili

28.04.2011 Celý región

Slovenský hokejista Zdeno Chára sa raduje z postupu svojho tímu do 2. kola play-off zámorskej NHL.Foto: SITA/APNEW YORK 28. apríla (WEBNOVINY) - Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Glen Hanlon sa na majstrovstvách sveta, ktoré sa začínajú v piatok 29. apríla v Bratislave a Košiciach, nebude môcť spoľahnúť na služby Zdena Cháru.

Tím NHL Boston Bruins, v ktorom skúsený 34-ročný obranca pôsobí, sa totiž prebojoval do 2. kola play-off zámorskej súťaže a zostal v hre o Stanleyho pohár.

V rozhodujúcom siedmom zápase zvíťazili "medvede" na domácom ľade nad rivalom z Montrealu tesne 4:3 po predĺžení a v sérii zvíťazili rovnakým pomerom. Hrdinom duelu sa stal 25-ročný útočník Nathan Horton, ktorý v 66. min strelil víťazný gól.

Trenčiansky odchovanec Zdeno Chára bol po Dennisovi Seidenbergovi druhým najvyťaženejším hráčom Bostonu, keď na hracej ploche strávil 28:05 min a na bránku súpera vyslal tri strely.

Do semifinále tejto Východnej konferencie postúpil aj tím Tampa Bay, ktorého hráči uspeli v stredajšom siedmom zápase na ľade Pittsburghu. Domáci "tučniaci" nedokázali v stretnutí skórovať, a tak o všetkom rozhodol v 26. min presný zásah 27-ročného fínskeho krídelníka Seana Bergenheima. Výsledky stredajších rozhodujúcich siedmych zápasov 1. kola play-off zámorskej hokejovej NHL o Stanleyho pohár (hrá sa na 4 víťazstvá):


VÝCHODNÁ KONFERENCIA
Boston - Montreal 4:3 po predĺžení (2:1, 0:1, 1:1 - 1:0) - konečný výsledok série 4:3, Boston postúpil do 2. kola play-off



Pittsburgh - Tampa Bay 0:1 (0:0, 0:1, 0:0) - konečný výsledok série 3:4, tím Tampa Bay postúpil do 2. kola play-off



Dvojice 2. kola play-off (semifinále jednotlivých konferencií):

Východná konferencia:
Washington Capitals - Tampa Bay Lightning
Philadelphia Flyers - Boston Bruins

Západná konferencia:
Vancouver Canucks - Nashville Predators
San Jose Sharks - Detroit Red Wings
 

Vyberte región